Europæisk konsortium tester langtflyvende brintcelle droner
   2021/05/19     Vejledninger og viden , Nyheder om droner og robotter    0 Comments
Europæisk konsortium tester langtflyvende brintcelle droner

Den franske teknologivirksomhed Thales, Drones-Center og ZenT er gået sammen om at demonstrere en brintdrevet drone.

Organiseret til at teste industriel og operationel gennemførlighed, er demonstrationen en anden i et voksende antal drone-projekter, der bruger brintceller til at forlænge flyvetiden.

"Droner, der bruges i professionelle applikationer, skal kombinere operationel effektivitet med de højeste niveauer af flysikkerhed med deres rækkevidde og udholdenhed som nøglekriterier," bemærkede en talsmand for Thales i en pressemeddelelse.

”Forskellige fremdriftsteknologier opfylder allerede disse kriterier, men brintbrændselsceller er en særlig effektiv måde at øge dronens udholdenhed på grund af brintens lave masse og høje energitæthed.”

Under testen nåede dronens kapacitet at flyve op til to timer uden genopladning med en celleopfyldningstid på ikke længere end et minut.

”Hydrogen-drone-teknologi åbner nye muligheder i applikationer såsom overvågning af følsomme steder og militære faciliteter. Udstyret med ScaleFlyt operationelle sikkerhedsteknologier og integreret i Thales 'Security Digital Platform, vil brint-droner være i stand til at udføre komplette missioner, der trækker på høj pålidelighed, overkommelige og let implementerbare løsninger, ”sagde Emmanuel Guyonnet, droneprogramsdirektør, Flight Avionics, Thales.

Forskere siger, at brintdroner en dag kan nå flyvetider på mindst tre timer, mens de bærer nyttelast på op til 3,3 kilo, hvilket dækker omkring 90 procent af alle tilfælde af overvågning og inspektion af stedet.

I en pressemeddelelse fra Thales tilføjes:

”Til demonstrationsflyvningen blev ScaleFlyt Geocaging-løsningen installeret på dronen for at sikre overholdelse af lovgivningen. Denne Thales-løsning kombinerer ekspertise inden for robotteknologi, sikkerhedsteknologier og certificerede fly-elektroniksystemer for at levere yderst pålidelig kapacitetsindeslutning til droneoperationer. ScaleFlyt Geocaging er udviklet med støtte fra den franske civil luftfartsmyndighed (DGAC) og garanterer, at dronen forbliver i et udpeget område under hele flyvningen. ”

Brintdroner tager fart

I april underskrev det sydkoreanske dronefirma Doosan Mobility Innovation (DMI) en aftale med det hollandske regeringsagentur NHN (Udviklingsagentur Noord-Holland Noord, NHN), om at teste brintdroner offshore-løsninger, herunder levering, havovervågning og søgning og redning. I 2020 annoncerede det offentligte sikkerhedskonsulentfirma Skyfire Consulting et partnerskab med Doosan og brintbrændstoftjenesteudbyderen ReadyH2 til at tackle et rørledningskontrolprojekt for et ikke navngivet amerikansk firma. Doosan indsætter en brintdrevet octocopter med en brintdrevet generator, der brænder to timers flyvetid pr. mission over næsten 80 kilometer.

Drone-udbyder Robotic Skies gik sidste år sammen med den britiske brændselscellestart Intelligent Energy for at tilbyde udvidet support efter salg til drone-brændselsceller. Intelligent Energy producerer meget lette, kraftige brintbrændselsceller, der bruges til mange drone-applikationer, især projekter, der kræver længere flyvetider, så som leveringsdroner.

Share This Post :

Comments

Log in or register to post comments

Seneste nyhedsartikler

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Product added to wishlist
Product added to compare.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen