DJI Mavic 3 drone tildeles verdens første C1-mærkning!
DJI Mavic 3 drone tildeles verdens første C1-mærkning!

Verdens største drone producent DJI, baseret i Shenzhen, Kina, tildeles verdens første C1 mærkning og certifikat, der tillader droner at operere under den nye europæiske drone reguleringsramme.

TÜV Rheinland, den internationale testtjenesteudbyder, der har til opgave at certificere civile ubemandede luftfartøjer og droner til drift i EU-associerede lande, annoncerede udstedelsen af ​​certifikatet den 18. august 2022.

Testbureauets eksperter "testede på omfattende vis Mavic 3 drone-serien fra producenten DJI for overholdelse af droneklasse C1-kravene i den nye forordning (EU) 2019/945," skriver TÜV Rheinland i en pressemeddelelse.

I en pressemeddelelse meddeler DJI, at C1-certifikatet, som kræver, at brugeren skal opdatere til en gratis C1-kompatibel firmware, bringer en række fordele.

"Brugere kan flyve i den nye A1 Åbne Kategori, og vil ikke længere skulle bestå det komplekse og dyre A2 certifikat. De vil have mere frihed til at flyve i miljøer, som de er blevet begrænset fra uden C1-certifikatet – medmindre de opnår særlig tilladelse efter en yderligere lang administrativ proces,” meddeler selskabet.

C1-certifikatet er gyldigt på tværs af Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, som omfatter EU samt Norge, Island og Liechtenstein, og gælder for al hardware og C1-opdateret firmware i den nuværende DJI Mavic 3 drone-serie.

For at overholde certificeringen skulle DJI bevise, at Mavic 3 dronen opfyldte en række strenge standarder vedrørende mekanisk styrke og sikker kontrollerbarhed under en bred vifte af flyve- og driftsforhold. Derudover skal C1-certificerede systemer blandt andet have et fjernidentifikationssystem og et pålideligt datalink, samt en datagrænseflade til et geo-awareness-system for at overholde EU’s luftrumsbegrænsninger.

I henhold til den europæiske droneforordning er C1-certificerede droner med C1-kompatibel firmware også underlagt yderligere obligatoriske ændringer. DJI meddeler, at Mavic 3 drone serien i øjeblikket opfylder EU's nye støjreduktionsniveau på 83db.

Andre ændringer, som vil blive aktiveret, hver gang en C1-certificeret DJI Mavic 3-drone flyves i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), omfatter følgende:

  • - Når ActiveTrack Intelligent Flight Mode bruges til at filme mennesker eller genstande, vil afstanden fra personen/objektet være begrænset til 50 meter (164 fod). Ud over 50 meter vil ActiveTrack blive deaktiveret;

  • - Dronens ekstra LED'er vil blive tændt eller slukket automatisk under brug, baseret på det faktiske miljø, og;

  • - LED'erne på de forreste arme af dronen blinker som standard, så længe dronen er tændt.

Når C1 applikationen er blevet lanceret, vil alle fremtidige firmwareopdateringer af DJI Mavic 3 drone serien indeholde de tekniske ændringer, der kræves af C1-certifikatet og kan ikke tilbagerulles," meddeler DJI.

Applikationsprocessen for at opnå det nye C1 identifikationsmærke til Mavic 3 drone-serien er planlagt at blive tilgængelig for alle brugere i fjerde kvartal af 2022. Når først applikationsprocessen er åbnet, kan brugerne nemt få adgang til den på frivillig basis ganske gratis. Processen kræver, at brugerne angiver dronens serienummer og bekræfter, at de har opdateret til den firmware, der er nødvendig for at opnå C1-certificering. Flere detaljer vil blive annonceret på tidspunktet.

"For TÜV Rheinland er denne certificering også speciel, fordi det er første gang i vores 150-årige historie, at vi har certificeret en drone-serie for dets flyvesikkerhedsegenskaber," meddeler Stephan Scheuer, TÜV Rheinlands leder af det tekniske kompetencecenter for ubemandede luftfartøjer.

EU-forordningen opdeler ubemandede luftsystemer i klasser fra C0 til C6. Klasse C1-enheder er dem, der vejer mindre end 900 gram, og inkluderer kommercielle droner, der oftest bruges til fotografering og filmoptagelser. TÜV Rheinland er akkrediteret af det tyske akkrediteringsorgan for alle syv klasser af droner, og er dermed kvalificeret til at udføre de tekniske tests, samt udpeget af det tyske forbundskontor for civil luftfart til at vurdere og udstede EU-typeundersøgelserne.

DJI meddeler, at udover at opnå C1-certificeringen for sin Mavic 3-serie, er virksomheden forpligtet til at overholde den nye europæiske droneforordning for alle andre eksisterende og fremtidige dronemodeller, og de vil samarbejde med regulatoriske agenturer for at opnå yderligere dronecertifikater i løbet af det kommende år.

Læs mere og bestil DJI Mavic 3 her

Share This Post :

Comments

Log in or register to post comments

Seneste nyhedsartikler

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Product added to wishlist
Product added to compare.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen