Drone guide til flyvning i vind, kulde og andre udfordrende miljøer
   2021/06/29     Vejledninger og viden , Nyheder om droner og robotter    0 Comments
Drone guide til flyvning i vind, kulde og andre udfordrende miljøer

Enhver dronepilot, vil på et tidspunkt stå over for udfordrende miljøer. Her er en drone guide med tips og triks til at flyve en drone i vinden, kulden og under andre problematiske forhold.

Droneflyvning i dag, er automatiseret til det punkt, hvor dronepiloter ikke behøver at gøre meget efter start. Mellem den gratis DJI Go 4-app, DroneDeploys apptilpasninger, Skydio 2s og Autels selvflyvende funktioner og andre, kan mange aspekter af droneflyvning strømlines. Flyvning under vanskelige miljøforhold kan dog ende med fotos af lavere kvalitet og potentielt være skadelig skade for din drone.

Her er tips til at navigere under de de hårdeste forhold:

1. Flyvning i intens varme eller kulde

Når alt kommer til alt, er en drone et stykke elektronisk udstyr. Når det kommer til temperatur, er de største ting, du skal bekymre dig om, batteriets levetid og varmetolerance.

Håndtering af kolde temperaturer

I gennemsnit ser du muligvis et drone-batteri falde 1-2% pr. 30 sekunders aktiv flyvning. I koldt vejr kan det springe til 10% pr. 30 sekunder. En måde at modvirke koldt vejr på er, at medbringe flere batterier under en flyvning, og holde ekstra batterierne varme i et handskerum, så de ikke mister kapacitet i kulden. Derudover er det vigtigt at sørge for at udskifte batterier, når de falder til under 70%, for at forhindre massiv batteritidsfald og droneskader.

Håndtering af ekstrem varme

Droner kan fungere i varme temperaturer (for eksempel viser DJI og Autel driftstemperaturer på op til 40 grader), men udfordringen kommer fra ekstrem varme i din bil og styring af fugtighed. For at maksimere drone-brugbarhed, anbefales det at placere drone-batterier i en køler for at undgå at få dem beskadiget af fugtighed.

Yderligere skal du holde flyvningerne så korte som muligt, og kalibrere dine dele - drone, kamera, smartphones og batterier - regelmæssigt.

2. Flyvning omkring tæt vegetation og træer

Hvis du befinder dig på et sted med meget vegetation eller træer, skal du sørge for at forberede dig korrekt på forhånd og tage ekstra hensyn på flyvedagen.

Forberedelse inden flyvningen

Den bedste forberedelse du kan gøre, er at forvente en ulykke. Det betyder: Medbring propellerbeskyttere, ekstra rekvisitter og endda en backup drone bare i tilfælde af at uheldet skulle ske. Sørg for, at du har indstillet GPS-tilstand på dronen for at navigere lettere og RTH-tilstand til, så du nemt kan hjemkalde dronen, før der sker noget.

Opsætning af din droneflyvning

Find det mest åbne sted du kan for start og landing. Konfigurer derefter et interessepunkt og flyvevej på den bygning, du undersøger. Mange droner, så som Autel EVO 2 og DJI Mavic 2 serien og Hubsan Zino Mini 2 Pro, har forhindringssensorer indbygget i deres software, når de er i POI-tilstand, hvilket vil hjælpe dig meget.

Dette skal du gøre hvis du styrter

Find først din drone. Hvis du er bekymret for, at den kan styrte (eks. ind i et træ), skal du sikre området nedenfor, så ingen bliver skadet. Hent derefter dronen - enten alene eller ved at ringe til en klatrer. Når du har dronen tilbage, skal du vurdere skader på propeller og selve dronehuset. Hvis du har synlige skader, skal du bruge din backup drone til at afslutte ethvert arbejde og sørge for at få teknisk support fra droneproducenten (eller din virksomheds drone support desk, hvis du har en).

3. Flyvning under suboptimale lysforhold

Hvis du flyver under suboptimale forhold - enten i et for lyst eller for mørkt miljø - er der et par ting, du kan gøre for at sikre, at du stadig får billeder af høj kvalitet.

Anvend filtre efter behov

Hvis du arbejder i fuld sol, skal du bruge et Neural Density (ND) filter, som dybest set fungerer som solbriller til dit dronekamera. I svagt lys skal du justere ISO, som er kameraets følsomhed over for lys. Prøv typisk, at holde det så lavt som muligt, da en høj ISO kan forårsage kornethed. I situationer med svagt lys, kan øget ISO dog gøre billedet lysere.

Juster blændeåbningen

Blænde er, hvor meget lys kameraet slipper ind. Jo mere åben det er, jo mere lys absorberer kameraet. Luk blændeåbningen mere på meget lyse dage for at minimere, at lys kommer ind, og åbn det bredere på dage med svagt lys for at maksimere det lys, der kommer ind.

Juster lukkerhastighed

Lukkerhastighed dikterer, hvor meget lys kameraet ”ser”, når man tager et billede. Hvis du har en lavere lukkerhastighed (hvilket betyder, at lukkeren er åben længere under et foto), kommer der mere lys ind, hvilket gør den ideel til en dag med svagt lys. Hvis du finder ud af, at dine billeder er utydelige, kan du prøve at øge lukkerhastigheden for at begrænse mængden af ​​lys, der kommer ind i dine billeder.

4. Flyvning i kraftige vindforhold

Vindforhold kan være dødelige for droner, især da den gennemsnitlige kommercielle drone vejer mellem 1-3 kg og let kan kastes rundt på himlen.

Undgå kraftig vind, og hold øje med batteriets levetid

Hvis du lige er startet med droneflyvning, er det normalt bedst at undgå at flyve i vindhastigheder over 4,5-7 m/s. Når du er fortrolig med droner, er det ret nemt at betjene droner i vinde op til 9 m/s.

Det egentlige problem er dog ikke vindhastighed, men vindstød: Tjek vejrudsigten for blæsende vind, der kan slå dig ud af kredsløb.

Hold også øje med din batterilevetid, flyvning tilbage i modvind vil tage meget mere batterikapacitet end at flyve i vindstille forhold.

Tænk på vind i forskellige højder

Vindhastigheder varierer meget i forskellige højder. Du kan have en 2-5 m/s vind nær jorden, der eskalerer til 22 m/s, når du er oppe i over 60 meter. Når du planlægger dine flyvninger, skal du kontrollere begge vindhastigheder i forskellige højder, og overveje den højde, du har brug for at flyve, for den bygning eller objekt, du undersøger.

Stabiliser dronen, inden du tager billeder

Når du har fået dronen op, skal du bruge et par sekunder på at stabilisere dronen, inden du begynder at tage billeder. Hvis dronen er vinket på grund af vind, vil billederne sandsynligvis være kornede, slørede eller på anden måde af lav kvalitet, hvilket gør dem ubrugelige set fra et 3D-modelleringsperspektiv.

Mennesker bygge bro over teknologikløften

Mens teknologi ikke kan løse ethvert problem, så kan god drone-pilotering derimod. Heldigvis er nøglen til succes med nogen af ​​disse udfordringer simpelthen øvelse.

Gå til vores droner her 

Share This Post :

Comments

Log in or register to post comments

Recent Articles

Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards

Product added to wishlist
Product added to compare.

iqitcookielaw - module, put here your own cookie law text