Markedet for drone taxier forudsiges at vokse til mere end 5,5 mia. kr. i de næste 8 år
   2021/07/23     Nyheder om droner og robotter    0 Comments
Markedet for drone taxier forudsiges at vokse til mere end 5,5 mia. kr. i de næste 8 år

En ny rapport “Drone Taxi Market by Range (Intercity, Intracity), Propulsion (Fully Electric, Hybrid, Electric Hydrogen), Autonomy (Fully Autonomous, Remotely Piloted), Passenger Capacity (Up to 2, 3 to 5, More than 5), System, End Use & Region – Global Forecast to 2030“, forudsiger at markedet vil vokse fra anslået 500 mio. kr. i 2025 til 5,5 mia. kr. inden 2030 med en CAGR på 63,0% i prognoseperioden. ”Væksten på markedet for drone taxier, tilskrives hovedsageligt den hurtige stigning i bydemografi og stigende efterspørgsel efter eVTOL'er til transport inden for byen i forskellige lande,” siger rapporten.

Rapporten identificerer de vigtigste aktører: Boeing og Joby Aviation i USA, Airbus i Holland, Lilium og Volocopter i Tyskland og Ehang i Kina. De vigtigste aktører er alle virksomheder med “stærke distributionsnetværk over Nordamerika, Europa, Stillehavsasien, Mellemøsten og Latinamerika”, påpeger prognosen.

Delefirmaer og drone taxi markedet

Rapporten forudsiger, at dele-firmaer, så som Uber, vil have få stor andel af drone taxi markedet i prognoseperioden. ”Denne vækst tilskrives overbelastede byer og behov for hurtigere transport med definerede rejseruter, der gør det muligt at nå fra en destination til en anden. ... dele-firmaer, forventes at tegne sig for den største markedsandel i prognoseperioden på grund af et stort antal lufttaxiselskaber og den forventede stigning i udbredelsen og optagelsen af drone delingstaxier efter 2025”, ifølge rapporten. Uber Elevate, Ubers afdeling for luftmobilitet i byer, gik sammen med Joby Aviation sidste år: overalt i verden søger transportsystemer at integrere luftfartsløsninger.

Hvor - og hvornår – vil vi se flyvende dronetaxier?

Behovet er klart - og dronerne eksisterer allerede: men lanceringen af servicen vil ikke ske i større skala før 2030. Selvom rapporten forudsiger, at Nordamerika vil vokse med den højeste hastighed i prognoseperioden, betyder det ikke, at vi vil se drone taxa service i de næste 8 år. Dette betyder også, at store industriaktører og internationale regulerende organer vil investere meget i markedet for drone taxier.

Nordamerika forventes at vokse ved den højeste CAGR i perioden 2025-2030. Markedsvæksten i denne region, kan tilskrives strategiske partnerskaber og finansiering relateret til de berørte myndigheders brug af drone taxier i de nordamerikanske lande. For eksempel indgik Joby Aviation i januar 2020 et strategisk partnerskab med Toyota og Uber. Joby Aviation planlægger at blive børsnoteret i en omvendt fusion med Reinvent Technology Partners, et børsnoteret selskab med 4,3 mia. kr. Lufttaxier vil sandsynligvis opleve øget efterspørgsel efter bytransport i denne region.

USA bevæger sig mod luftmobilitet i byerne. NASAs nationale kampagne undersøger UAM-spørgsmål: Ubemandede trafikstyringssystemer udvikles for at imødekomme avancerede luftmobilitetskøretøjer (AAM). Lanceringen er dog sandsynlig først sker i andre markeder. Kina støtter Ehangs indsats ved at gennemføre projekter fra passagerer-droneturisme til nødtjenester og Japan har lovet at implementere AAM inden 2023; og Korea tester dronetaxier over hele landet.

Selvom det kan tage et stykke tid, før dronetaxierne kommer til byerne, er infrastrukturen og investeringerne godt i gang med at få det til at ske - en dag i den kommende fremtid.

Se vores droner her

Share This Post :

Comments

Log in or register to post comments

Recent Articles

Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards

Product added to wishlist
Product added to compare.

iqitcookielaw - module, put here your own cookie law text