Lovgivning om elektriske køretøjer i Danmark

Opdatering om motoriserede segboards, skateboards og el løbehjul - 12. december 2018Samtlig partier i folketinget har stemt for et lovforslag der skal gøre det lovligt at anvende segboard, motoriserede
skateboards og el løbehjul i trafiken med en top fart på 20 km/t. Den nye lov trådte i kræft 1. januar 2018. Du kan læse mere på Transport-, Bygnings- og Boligministeriet hjemmeside her og her og her.

Dansk lovgivning om segboards og hoverboards

Segboards og hoverboards er tilladte at bruge på privat grund, eller i skate parker, men er ikke tilladt på offentlig vej.

Dansk lovgivning omkring el løbehjul og el scootere, og elektriske skateboards

Elektriske scootere, kan bruges lovligt såfremt de har en tophastighed på 30 km/t, eller 45 km/t, de skal dog så indregistreres som stor, eller lille knallert afhængig af om topfarten er 30, eller 45. Såfremt produktet er i stand til at køre hurtigere end dette er det kun tilladt at bruge det på privat grund. For at et køretøj kan registreres skal det have et COC nr, som er et nr der sikrer at det lever op til Eurpæiske regler omkring sikkerhed. Vores Velocifero MAD 500W scootere har COC nr, men for resten af køretøjer ville man altså først skulle ansøge om et COC nr, før man kan ansøge om indregistrering som 30, eller 45 knallert. Køretøjer som ikke hører under overstående kategorier, og ikke kan indregistreres, men alligevel kommer med motor er kun tilladte at bruge på privat grund. Det vil sige at løbehjul, elektriske skateboards, og segboards ifølge lovgivningen kun må bruges på privatgrund, og ikke i det offentlige rum, til trods for at de ofte ses drøne rundt i bybilledet. Elbiler til børn er undtagelsen til dette. Alle vores elektriske motoriserede køretøjer til børn falder inden for loven og må både bruges i det offentlige rum og på privat grund.

Vil du vide mere om produkter på Rull.dk, så kan du se alle vores mest populære kategorier nedenfor, eller kontakte kundeservice for yderligere information omkring lovgivning.

Gå til El-Scootere

Gå til Hoverboards

Gå til droner med kamera

Gå til robotter

Gå til Smart HomeLeave a Reply

All fields are required

Blog Search

Recent Articles

Popular Articles

Latest Comments

Tags Post

Blog Archive