Politi afdeling indsætter droner som respons på nødopkald
   2018/11/05     Nyheder om droner og robotter    0 Comments
Politi afdeling indsætter droner som respons på nødopkald

Politi afdeling i det sydlige Californien indsætter droner som respons på nødopkald

En politi afdeling i det sydlige Californien ,er begyndt at implementere droner dom første respons på nødopkald.

Chula Vistas, er en by syd for San Diego og har et indbyggertal på 275.000. Ifølge San Diego Union Tribune, har byens politistyrke siden sidste uge brugt droner som respons på mere end 30 forskellige opkald, hvoraf tre førte til anholdelser.

Så hvad foregår der?

Så underholdende som det er at forestille sig – så foretager dronerne dog ikke arrestationer selv. Vi er nok et par årtier væk fra det.

Hvad der rent faktisk sker, er at politiet, der modtager opkald fra offentligheden, og afhængigt af kriminalitetens placering, er en af deres droner i stand til at flyve hurtigt ud til gerningsstedet og give de indkommende politibetjente et direkte fugleperspektiv af, hvad der sker på gerningsstedet.

Droner indsættes som respons på nødopkald

I et nylig husspektaktel som indbefattede et voldsopkald, blev en drone sendt afsted og svævede over en dal, hvor en hjemløs mand mistænkt for at stikke en kvinde ned befandt sig. Optagelserne, der blev udsendt til politiets mobiltelefoner, gjorde det muligt for en reagerende officer, at navigere gennem vanskeligt terræn til den mistænktes nøjagtige placering. Dronen viste, at den mistænkte flygtede fra et rødt telt i dalen med en kniv og politiet slog sig ind og var i stand til at anse den mistænkte uden nogen væsentlige problemer.

Chula Vista er en af flere politiafdelinger rundt om i USA, der deltager i et pilotprogram i samarbejde med Federal Aviation Authority (FAA). FAA giver disse politimyndigheder specielt tilladelse til at flyve droner om natten og over mennesker og trafik i nødsituationer. Som loven står i øjeblikket, kan dronerne ikke flyve mere end en kilometer fra politiets hovedkvarter. FAA er i øjeblikket midt i at omskrive forordningerne, og en lov, som de genovervejer, er et krav om, at en drone skal forblive under sin operatørs sigtbarhed.

Chula Vista-politiministeren, Roxana Kennedy, fortalte San Diego Tribune, at hun troede, at dronerne ville gøre en stor forskel på hendes officers sikkerhed.

"Dronerne giver os øjne og mulighed for at se ting, vi måske ikke har mulighed for at se, og det vil være fantastisk for os i retshåndhævelse," sagde hun. "Lige nu kan vi ankomme inden for to minutter til ethvert nødopkald og begynde at give realtidsinformation til vores officerer."

Afdelingen planlægger i sidste ende at have i alt otte eller ni droner spredt over hele byen, hvilket vil give dem kapacitet til at reagere på de fleste nødsituationer inden for bare to minutter, hvilket sammenligner sig positivt med deres nuværende svartid på seks og et halvt minut.

Der er klart positive fordele forbundet med at politiet at kan ankomme til gerningsstedet så hurtigt som muligt, men det skal stadig være med privatlivets fred for øje.

Gå til Droner

Gå til Drone tilbehør

Gå til Robotter

Gå til El-scootere

Share This Post :

Comments

Log in or register to post comments

Recent Articles

Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards

Product added to wishlist
Product added to compare.

iqitcookielaw - module, put here your own cookie law text