JJRC X28 drone test, anmeldelse og review

JJRC har længe præget vores bedst i test droner i prisklassen op til omkring 2.000 kr., da JJRC droner ofte tilbyder rigtig god kvalitet og mange features, så som forhindringssensorer, som normalt kun er forbeholdt vores dyrere droner fra bl.a. DJI og Autel.

I prisklassen op til 2.000 kr. har vi tidligere testet og tilbudt JJRC droner så som JJRC X16, X21 og X23 men nu er den helt ny opgraderede JJRC X28 udkommet, og vi bestemte os for at teste den nye mini drone.

Jeg tog derfor til Gilleleje, for at teste den nye hobby drone og dens funktioner.

JJRC X28 mini drone

Dette kunne vi lide ved JJRC X28 drone

Robust byggekvalitet

Dronen og ikke mindst fjernkontrollen føles robust og rigtig godt bygget, hvor man tidligere har set droner i samme prisklasse som værende meget ”plastik-agtige”, så virker JJRC X28 som en solid drone når man først pakker dronen ud.



God stabil flyvning

JJRC X28 er udstyret med både GPS og optical flow, som giver en mere stabil og præcis flyvning. Da jeg startede dronen og aktiverede motorerne og lettede holdt den sin position helt perfekt og holdt sig i luften på meget stabil vis.

Forhindringssensor

Som noget nyt kommer JJRC X28 med en forhindringssensor, som ellers normalt kun har været en egenskab forbeholdt vores dyrere dronemodeller, så som DJI og Autel drone-serien.

I området hvor jeg startede med at flyve, fungerede forhindringssensoren rigtig fint mod større flade flader så som mure.

Follow-Me og waypoints

JJRC X28 kommer med mange populære flight features, så som Follow-Me og Waypoints.

Da jeg aktiverede follow-me funktionen på dronen fulgte den mig rigtig fint og stabilt, og waypoints funktionen fungerede også helt perfekt og dronen fløj stabilt automatisk igennem de forudindstillede interessepunkter.

Kameraet

I prislejet op til 2.000 kr. får man desværre ikke 4K på videodelen på nogle droner, så vores forventninger var realistiske i forhold til at forvente HD på videodelen og 8K på stillbillede delen.



Vi har tidligere testet kamera på eks. JJRC X16, X23 og Eachine E520S i samme prisklasse, og jeg må indrømme at kameraet på JJRC X28 klart er en forbedring i forhold til de tidligere modeller med bedre farvegengivelser.

På stillbilleddelen får man korrekt som angivet 8K, som betyder at pixelopløsningen på disse er på 7680x4320, som er defineret som 8K opløsning.



Forskellige hastigheder

JJRC X28 er en drone, som er målrettet begynderpiloter og hobbyister, og derfor er er det virkelig smart at dronen kommer med forskellige hastighedsniveauer. På denne måde kan man langsomt forbedre sine kompetencer som dronepilot, og opjustere dronens hastighed og dermed også sværhedsgraden, i takt med at læringskurven som dronepilot stiger. Dette er helt perfekt for begynderpiloten og den mellemøvede dronepilot.



Kræver ikke certifikat eller ansvarsforsikring

JJRC X28 vejer under 250 gram, og er derfor lovgivningsmæssigt kategoriseret som en ”mikro-drone”. Dette betyder at dronen har lempeligere regler end større droner der vejer over 250 gram. Du må eksempelvis flyve flere steder, og så kræver dronen heller ikke certifikat eller ansvarsforsikring.

Læs mere om dronereglerne her.

Billedeksempel skudt med JJRC X28 mini drone

JJRC X28 drone test

Dette kunne vi ikke lide ved JJRC X28 drone

Forhindringssensoren på JJRC X28 slår automatisk til når man flyver dronen ved standardhastigheden og når GPS er slået fra. Opjusterer man hastighedsgraden til næste trin, vil forhindringssensoren slå fra, og her skal man derfor være lidt mere iagttagen, for ikke at flyve dronen ind i forhindringer i dronens bane.

Normalt er selve forhindringssensor funktionen forbeholdt vores dyrere droner, så som vores DJI og Autel drone-modeller i prisklasser som også ligger mellem 3-6 gange højere end JJRC X28, så i prisklassen er dette bestemt til at bære over med, da den virker rigtig fint ved flyvning med standardhastigheden.

For en drone i prisklassen omkring 2.000 kr. er dette bestemt til at bære over med.

Konklusion

Vi tester løbende de nyeste og bedste droner indenfor forskellige prisklasser, og i prisklassen omkring 2.000 kr., er den nye JJRC X28 bestemt den bedste drone vi har testet indtil videre. Dronen er godt bygget, flyver stabilt, kommer med forhindringssensor, og har et væld af fede flight features, så som Follow-Me og Waypoints.

Videodelen er i full HD kvalitet og still billeder i 8K opløsning hvilket er rigtig fint indenfor denne prisklasse.

Skal man op i eks. 4K på selve videodelen, så vil man være nødsaget til at skulle opgradere til vores dyrere droner i prislejet fra 3.000 kr.

Søger man derfor en mini drone med kamera i god kvalitet, og såfremt at budgetrammen lyder på omkring 2.000 kr., så er JJRC X28 bestemt vores bedste anbefaling i denne prisklasse.

Læs mere og bestil JJRC X28 her

Product added to wishlist
Product added to compare.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen