Kan brint være et energialternativ for droneindustrien?
   2023/06/08     Vejledninger og viden , Nyheder om droner og robotter    0 Comments
Kan brint være et energialternativ for droneindustrien?

Problemer med batteri- eller strømkildeteknologi fortsætter med at være udfordrende for droneindustrien. De almindeligt anvendte Lithium Polymer (LiPo) batterier har begrænset flyvetid, kan være dyre at købe og vedligeholde samt farlige, hvis de håndteres forkert. Derudover kan LiPo-batterier også være påvirket af forsyningskædeforstyrrelser og prisvariationer. I denne artikel argumentes der for brint og der diskuteres de udfordringer og muligheder, som brintkraft giver.

Batteri- eller strømkildeteknologiens udfordringer fortsætter med at volde problemer for droneindustrien. De ofte anvendte Lithium Polymer (LiPo) batterier har begrænsninger i flyvetiden, og de kan være både dyre at anskaffe og vedligeholde. Desuden udgør de en sikkerhedsrisiko, hvis de håndteres forkert. LiPo-batterier kan også være påvirket af forsyningskædeforstyrrelser og prissvingninger.

Over 30 regionale projekter i USA har nu foreslået brintenergi og konkurrerer om en føderal finansiering på 7 milliarder dollars for at hjælpe med at realisere denne lovende kilde til ren energi. Konkurrencen om denne finansiering er intens, da den vil støtte producenter, distributører og brugere af ren brint i at kickstarte deres projekter og bidrage til at tilføje endnu en ren energikilde i bestræbelserne på at reducere kulstofemissioner.

Brint er blevet betragtet som en ren energikilde i lang tid, da det kun producerer vand som biprodukt, når det bruges som brændstof. Men brugen af brint som energikilde er stadig begrænset på grund af høje produktionsomkostninger og det begrænsede brintdistributionsnetværk. Mens politiske beslutningstagere og energiindustrien arbejder på at gøre brint mere økonomisk overkommeligt og tilgængeligt, bør de også være opmærksomme på en anden innovativ sektor - droneindustrien - som en værdifuld partner og testplatform for denne nye brændstofkilde. Droner kan effektivt skabe en skalerbarhed for brint som en ny teknologi og bidrage til at etablere det som et almindeligt brændstof til køretøjer, produktion, elproduktion og transformere mange andre industrier.

Fremkomsten og potentialet af rent brintbrændstof

For over 50 år siden begyndte flydende brint at blive brugt som brændstof til rumforskning og leverer nu elektricitet til forskellige formål om bord på rumfartøjer. Men brugen af brint, som er den mest almindelige grundstof på jorden, som brændstof og strømkilde, forbliver stadig sjælden. I dag er brints mest almindelige anvendelse ikke inden for energi, men snarere inden for olieforarbejdning, gødning og nogle fødevareprocesser.

Brintbrændselsceller, der producerer elektricitet, kan også bruges som et alternativ til traditionelle batterier til at drive elektriske køretøjer. Dette er særligt attraktivt, da verden bliver mere opmærksom på den negative påvirkning, som batteriproduktion og -bortskaffelse har på miljøet. Mange af de ressourcer, herunder mineraler som lithium og kobolt, der er nødvendige for batterier, skal importeres fra andre lande, hvilket ofte involverer samarbejde med korrupte regeringer og afhængighed af dårligt behandlede og underbetalte arbejdere. Brint har derimod den fordel, at det kan produceres indenlands med et mindre miljøaftryk.



Udfordringer for brint på energimarkedet

Selvom brint har et betydeligt potentiale som en ren energikilde, står det også over for flere udfordringer. Produktion og drift af brintbrændselsceller er dyre. Der eksisterer ingen infrastruktur til nem påfyldning af brint til elbiler. Desuden kræver opbevaring og transport af brint omhyggelig håndtering, da eventuelle lækager af brint kan have alvorlige opvarmningseffekter og bidrage til klimaforandringer. For at fremme brugen af brint, herunder i droner, skal disse udfordringer også tackles og overvindes. Men der er håb for fremtiden.



Sådan kan droner bane vejen

Droner har potentialet til at spille en afgørende rolle i den rene brint-revolution både hvad angår vedtagelse og skalerbarhed. Brintbrændstofssektoren bør samarbejde med droneproducenter for at udnytte mulighederne på dette marked og bruge droner som testplatform til at udvikle og demonstrere brintbrændselscellers potentiale inden for transportsektoren generelt.

Brintbrændselsceller tilbyder en særlig fordel for droneindustrien, da de kan indeholde mere energi end batterier af samme størrelse og vægt. Dette er særligt værdifuldt, da droner skal holde deres vægt så lav som muligt for at kunne bære større nyttelast. Dette giver droneproducenter økonomiske og operationelle incitamenter til at omfavne brint som brændstof. Droner er stadig en relativt ny og hurtigt udviklende teknologi, og droneudviklere er åbne over for innovation og nyt design, hvilket gør det lettere at implementere brintbrændselsceller i droner sammenlignet med biler eller andre former for transport. Det er meget sandsynligt, at brint vil drive droner, før det bliver udbredt inden for andre former for transport.

Dronesektoren kan også være en værdifuld partner i udviklingen af infrastruktur til produktion og distribution af renere og grønnere brint. Ligesom andre sektorer inden for mobilitets- og transportindustrien har droneproducenter og -operatører en interesse i at reducere CO2-emissioner. Deres fokus på innovation gør, at dronevirksomheder kan bidrage med værdifulde input til samarbejdet om brintenergiprojekter og bør være involveret i udviklingen af nye brintcentre og andre initiativer.

Droner har allerede ændret transport af varer og har haft indflydelse på flere industrier som vedligeholdelse, inspektion samt forsvars- og sikkerhedsområdet. Ved at bruge brintbrændselsceller kan droner også revolutionere energisektoren. Sammenkoblingen af den hurtigt voksende droneteknologi med ren brint kan være en transformationel katalysator, ikke kun for transportsektoren, der desperat skal reducere sit CO2-fodaftryk, men også for at åbne vejen for brintkraft i andre industrier.

Se vores droner her

Share This Post :

Comments

Log in or register to post comments

Recent Articles

Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards

Product added to wishlist
Product added to compare.

iqitcookielaw - module, put here your own cookie law text