Drone Guide - Tips & Triks Til Vinterflyning
   2017/11/27     Vejledninger og viden    1 Comments
Drone Guide - Tips & Triks Til Vinterflyning

Tips & triks til drone flyvning om vinteren

Et af de mest stillede spørgsmål fra drone piloter er, om man kan flyve med droner om vinteren i det kolde vintervejr.

Det korte svar er ja, men vi anbefaler at man foretager en række forholdsregner, for bedst muligt at bevare drone og drone udstyr i god stand. De fleste droneproducenter anbefaler at man ikke flyver sin drone under 0 grader men med en række forholdsregler, er det stadig muligt under eget ansvar.

Flyvning med droner med kamera, kan til tider godt være en lidt større udfordring, end på en solrig sommerdag. Vi har i den følgende drone guide, samlet en række tips og triks til drone flyvning om vinteren.Læser du denne artikel, så er du sikkert også velvidende, at flyvning med droner med kamera i det kolde vintervejr, skal have ekstra opmærksomhed både hvad angår sikkerhed og selve dronen og drone udstyret - og sidst men ikke mindst selvfølgelig også dit eget ve og vel når man er ude at flyve i de kolde vinter måneder.

Vinteren er over os

Vi har nu lagt sommeren bag os og er gået over til de køligere vintermåneder, og det betyder også at du som drone pilot eller måske kommende drone pilot, vil opleve nogle ændringer.

Eksempelvis giver vintermånederne, mulighed for at skyde flotte betagende luftfotos og video af snedækkede landskaber.

Følger du vores følgende vejledning, er du klædt ganske godt på, til at drage ud i vintervejret og skyde flotte billeder og video af flotte vinterlandskaber. Husk dog altid at følge den gældende drone lovgivning.

Hvad kan man forvente når man flyver om vinteren


Hvis du planlægger at flyve under lavere temperaturer, er det altid en god idé at læse brugsvejledningen for din drone for at se, hvilke temperaturer der er optimale for dronens ydeevne, dette varierer fra drone til drone.

Vi har nedenfor listet nogle af de mere populære droners optimale temperaurforhold:


    Autel EVO 2
: -10° C til 40 ° C (32 ° F til 104 ° F)
    DJI Mini 2
: 0° C til 40 ° C (32 ° F til 104 ° F)
    
DJI Mavic 3: -10° C til 40 ° C (32 ° F til 104 ° F)
    Hubsan Zino Mini Pro
: 0° C til 40 ° C (14 ° F til 104 ° F)

Når du flyver under forhold hvor temperaturerne er på eller under 0 ° C (32 ° F) , er chancen for at opleve problemer stærkt forøget. Dette skyldes det faktum, at de fleste droner bruger lithium polymer (Lipo) batterier, som ved udsættelse for koldt vejr genererer mindre strøm.


Tips til at flyve med drone i koldt vejr


Sørg for piloten er varm

Når du flyver en drone i koldt vejr, skal du sørge for, at du altid forbliver varm. Brug en tyk vinterjakke, tørklæde, og vi anbefaler også at få nogle touch screen handsker. Du kan eventuelt også medbringe en termokande fyldt med kaffe for at holde dig varm og opmærksom.

Hvis du er komfortabel og afslappet, vil du også opleve en mere kontrolleret og sikker flyvning.

Hold batterierne varme

Din første prioritet når det kommer til drone udstyret, er at holde dine batterier varme for at maksmiere din effektive flyvetid. DJI anbefaler de har en temperatur på 20 ° C (68 ° F) når du flyver.

Hvis du bruger en avanceret quadkopter som en DJI, kan du eksempelvis kontrollere din batteritemperatur ved hjælp af DJI GO-appen. Hvis batterierne ikke er varme nok til at flyve, vil appen give en advarsel. Du vil derefter ikke være i stand til at tage afsted og vil være nødsaget til at varme dem op. Derfor anbefaler vi at du på bedste vis gør alt, hvad du kan på forhånd, for at holde dem varme.


Sådan holder du batterierne varme


Hvordan holder man så batterierne til dronen varme? Dette findes der en række svar på. For det første kan du sætte dem ind i en handske, som du derefter kan lægge i lommen og lade din naturlige kropsvarme holde dem varme. Hvis du gør dette, er det bedst at have en stor vinterjakke på for at maksimere varmen.

En anden måde at holde batterierne varme på, er ved at bruge håndvarmere. Sæt ikke disse direkte mod batterierne, da de afgiver varme. Sæt i stedet dine batterier ind i eksempelvis et tørklæde eller en handske, og læg derefter håndvarmerne tæt på og omkring batterierne.

Et andet trik, drone piloter benytter sig af af, er at lægge deres Lipo batterier i isolerede poser. Og igen kan du endda sætte dem ind i en handske og placere dem inde i posen for maksimal isolering. Du kan endda sætte et par hånd varmere op omkring posen bare for at være sikker.

Hvis du skal flyve i et bjergagtigt miljø, skal du være opmærksom på at flyvning større højder, betyder, at propellerne skal spinne hurtigere. Dette vil medføre, at batteriet bliver brugt hurtigere, og når det er parret med kolde temperaturer, kan batterilevetiden reduceres dramatisk.


Sørg for fuldt opladte batterier


Som tildligere nævnt, vil flyvning med droner i koldt vejr, reducere din batteri- og flyvetid. Derfor bør du aldrig flyve med batterierne kun halvt opladt. Oplad dine batterier fuldt cirka 12-24 timer før du flyver for maksimal kapacitet.


Overvåg din batterispænding

Hvis du flyver en mellemstor drone som en DJI, kan du indstille appen til at vise din batterispænding. Det er meget vigtigt, at du gør dette, og at du giver dette område en del opmærksomhed under hele flyvningen.

Hvis batteriet, går under 3,2, volt, skal du lande dronen med det samme. Det er bedst at være forsigtig, når du flyver en drone i koldt vejr, hvis nu spændingen rammmer 3.6V, skal du lande din drone og bytte batterier.


Hold dronen væk fra fugt

Dette er en indlysende og gælder for alle drone piloter uanset vejrforholdende. Dog øges risikoen for fugt i vintermånederne , der beskadiger din drone - så vær ekstra opmærksom på fugt.

Hvis der er sne på jorden, skal du prøve at flyve afsted og lande på en tør overflade. Dette kunne være en drone landing pad, din rygsæk eller endda taget på din bil.

Bortset fra det åbenlyse line of sight problem, bør flyvning i skyer også undgås. Fugtigheden fra skyen kan komme ind i din drone, og inden du ved det, rammer den jorden.

Svævning efter afgang


En af de mest udøvede forholdsregler ved flyvning i koldt vejr, er at svæve efter afgang. Du bør alligevel gøre det, men i koldt vejr er det endnu vigtigere. Svæv med din drone i mindst et minut, hvis noget skulle gå galt, vil dronen ikke have langt at falde, og kun få minimale eller ingen skade.


Flyv stille og roligt i luften

Når du flyver i det kølige vintervejr, anbefaler vi at du altid giver lidt mindre gas på gassen end normalt, da dronen dermed ikke skal arbejde nær så og hårdt, og dermed ikke bruger så meget batteri.


Konklusion

For at konkludere på spørgsmålet, om man kan flyve med droner om vinteren i Danmark, er svaret ja - men du skal være opmærksom på din drone, dig selv og vejrforholdene. Som beskrevet, spiller batterierne en stor rolle og din håndtering af disse er vigitg.  Din helt store opgave at holde batterierne varme og opladte.

Sørg for at batterierne er varme, fuldt opladadt, og hold øje med deres spænding under hele flyvningen. Følger du disse tip, vi har dækket i denne artikel, vil du i høj grad reducere risikoen ved at flyve en drone i koldt vejr.

Held og lykke med flyvningen!

Her på Droneland.dk, tilbyder vi Danmarks største udvalg af kvalitets droner med kamera. Tryk på linket nedenfor, for at se vores kæmpe udvalg af kvalitets droner med kamera:

Se alle droner med kamera her

Share This Post :

1 Comments

  • Avatar
   Søren Wiilsbøll
   nov 27, 2017

   Super god info - ikke mindst med starttemperaturen på batterierne - tak. :-)

Comments

Log in or register to post comments

Seneste nyhedsartikler

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Product added to wishlist
Product added to compare.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen