I løbet af de kommende 8 år forudsiges det, at markedet for dronetaxier vil vokse til mere end 5,5 milliarder kroner.

En rapport med titlen "Drone Taxi Market by Range (Intercity, Intracity), Propulsion (Fully Electric, Hybrid, Electric Hydrogen), Autonomy (Fully Autonomous, Remotely Piloted), Passenger Capacity (Up to 2, 3 to 5, More than 5), System, End Use & Region – Global Forecast to 2030" forudsiger en vækst i markedet for dronetaxier fra omkring 500 millioner kroner i 2025 til over 5,5 milliarder kroner inden 2030 med en årlig vækstrate (CAGR) på 63,0% i prognoseperioden. Rapporten angiver, at væksten på dronetaximarkedet primært skyldes den hurtige stigning i bybefolkningen og den stigende efterspørgsel efter elektriske vertikale start- og landingsfly (eVTOL) til bytransport i forskellige lande.

De fremtrædende aktører i branchen er identificeret som Boeing og Joby Aviation i USA, Airbus i Holland, Lilium og Volocopter i Tyskland samt Ehang i Kina. Disse førende aktører har et solidt distributionsnetværk, der dækker Nordamerika, Europa, Stillehavsområdet, Mellemøsten og Latinamerika ifølge rapporten.

Rapporten forudsiger også, at dele-firmaer som f.eks. Uber vil have en betydelig andel af dronetaximarkedet i prognoseperioden. Disse dele-firmaer forventes at dominere markedet på grund af den stigende efterspørgsel efter effektiv bytransport og den voksende mængde af lufttaxiselskaber. Uber Elevate, Uber's afdeling for luftmobilitet i byerne, har også etableret partnerskaber for at integrere luftfartsløsninger.

Selvom rapporten forventer en hurtig vækst i Nordamerika i prognoseperioden, indebærer det ikke nødvendigvis, at fuldskala-dronetaxitjenester vil blive implementeret inden for de næste 8 år. En bredere lancering af denne tjeneste forventes først efter 2030. Samtidig investerer store industrispillere og internationale reguleringsorganer stort i dronetaximarkedet.

Nordamerika forventes at opleve den højeste årlige vækstrate fra 2025 til 2030. Denne vækst i regionen skyldes strategiske partnerskaber og finansiering i forhold til myndigheders brug af dronetaxier. Selvom tidspunktet for implementering kan variere på tværs af markeder, er infrastrukturen og investeringerne allerede godt i gang med at forme fremtiden for dronetaxier som en integreret del af bymobiliteten.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen