What is a Drone?
   2014/11/21     Vejledninger og viden    0 Comments
What is a Drone?

Hvad er droner og hvad kan de

Definition: En Drone, er i teknisk kontekst, et ubemandet fly.

Droner, formelt kendt som unmanned aerial vehicles (UAV). Helt essentielt er en drone en flyvende robot. Flyet kan være fjernstyret eller programmeret til at flyve en bestemt rute, via dens systemer som arbejder sammen med GPS. Droner forbindes ofte med millitæret, men de anvendes blandt andet også til redningsaktioner, overvågning, trafik monitering, vejr monitering og brænd slukning.

De seneste par år, er droner begyndt at blive omtalt i forbindelse med en række kommercielle formål. Sidst i 2013 offentliggjorde Amazon eksempelvis en plan for, at anvende droner til at levere pakker i en ikke så fjern fremtid. Denne service bliver kaldt Amazon Prime Air og forventes at kunne levere pakker i en afstand af 16km inden for 30minutter.

Flere avis redaktører vurderede allerede i 2012, at droner vil få større og større betydning for verdenssamfundet og måden vi løser rigtig mange opgaver på. En af de største og hyppigst anvendelser af droner i Danmark er GIS (Geografisk informationssystem), hvor man kan tage billeder, film og indhente detaljerede informationer om landskab i Danmark.

For nyligt oprette det danske militær et testcenter for droner på fyn og dronerne er allerede taget i anvendelse af blandt andet ingeniørtropperne i Skive, hvor de bliver anvendt til overvågning af mulige bomber osv. Det er alment kendt, at ting der bliver indført i det danske forsvar ofte bliver brugt til civile formål kort tid efter.

Af samme grund ser vi nu ny dansk lovgivning på området, som helt klart definere hvad du må og ikke må når vi snakker droner og flyvning med disse. Samtidig er efterspørgslen på droner stigende og priserne faldende, derfor er droner til leg, forretningsmæssige formål eller militære formål særdeles interessante.

En ting er 100% sikkert. Dronerne de er kommet for at blive her i Danmark, spørgsmålet er bare, hvordan håndtere vi dronerne overalt i luften om 20 år. God flyvning derude!

Share This Post :

Comments

Log in or register to post comments

Recent Articles

Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards

Product added to wishlist
Product added to compare.

iqitcookielaw - module, put here your own cookie law text