Droner indtager Hollywood - Droner bliver brugt til at lave film med
   2014/12/02     Nyheder om droner og robotter    0 Comments
Droner indtager Hollywood - Droner bliver brugt til at lave film med

Det amerikanske transportministerium har lige givet tillalde til, at seks foto og video producenter anvender droner til at filme med.

Disse lempelser overfor lovgivningen, kommer dog med nogle begrænsninger i brugen af droner, som filmselskaberne skal forholde sig til. Heriblandt nogle sikkerhedsforanstaltninger når de flyver med dronerne.

De virksomheder som lykkedes med godkendelserne, har måtte give deres drone operatører pilot certifikat til droner. De skal holde dronerne indenfor synsvidde, der må kun flyves i begrænsede områder. Ydermere må der ikke flyves med droner om natten og de skal gennemgå en inspektion forud for flyvning.

"Ansøgerne indsendte UAS flyve manualer, med detaljerede sikkerhedsbeskrivelser/tiltag. Disse var afgørende for vores godkendelse" Udtalte FAA formanden Michael Huerta.

Virksomheder som Amazon og Google har allerede fremsendt ansøgninger og fremlagt deres projekter de ønsker at søsætte når lovgivningen tillader det. Bla.:

- Levering af pakker med droner fra online køb

FAA har allerede fremlagt en plan for gennemgang og indhentning af data for brug af droner kommercielt. De forventer dog ikke, at kunne komme med noget helt konkret før 2015.

I USA skal man dog ikke gøre sig de helt store forventninger til, at man kan få leveret pakker med droner lige foreløbigt. Godkendelsen til filmselskaberne har været lang og kringlet. Men det er bestemt et skridt i den rigtige retning.

Den danske lovgivning er på rigtig mange punkter langt mere liberal end den amerikanske og godkendelserne kommer man lidt nemmere til, hvorfor Danmark kan blive forgangsland for droneteknologi og fremtidens højteknologiske droner.

Share This Post :

Comments

Log in or register to post comments

Recent Articles

Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards Pay with credit cards

Product added to wishlist
Product added to compare.

iqitcookielaw - module, put here your own cookie law text