Elektromagnetisk interferens ved droneflyvning
   2022/04/25     Vejledninger og viden , Nyheder om droner og robotter    0 Comments
Elektromagnetisk interferens ved droneflyvning

Elektromagnetisk inteferens er den største synder, når du oplever at din drone flyver ustabilt og i værste fald oplever styrt med din drone. 

Over 95% af disse tilfælde skyldes gangske simpelt elektromagnetisk inteferens, som forstyrrer det meget fintfølende GPS signal og kompas. I denne artikel beskriver vi de største syndere som skaber inteferens, og hvordan du undgår at din drone bliver fanget i inteferens og dermed minimerer sandsynligheden for styrt og skader. Inteferens sker for alle droner i alle prisklasser og ikke noget at gøre med dronens kvalitet men af den kontekst man flyver i.

Der er en række ting, der kan forårsage elektromagnetisk interferens, når du flyver med din drone, herunder:

  • - Mobilmaster

  • - Højspændingsledninger

  • - Områder med høje koncentrationer af wi-fi-netværk

  • - Bygninger og store metalkonstruktioner

  • - Det er vigtigt, at du forstår, hvordan du flyver, når disse forhindringer er til stede, samt andre forholdsregler, du kan tage for at minimere virkningerne af interferens, når du flyver med din drone

  • - Bilradioer
  • - Metalliske genstande
  • - Radiosignaler

Kort om elektromagnetiske bølger

Dette er på ingen måde et omfattende kig på elektromagnetiske (EM) bølger, men det virker som et godt sted at starte, for at forstå interferens forårsaget af forskellige typer EM-bølger. For det første bruges EM-bølger til alle mulige ting. Alt fra mikrobølger til mobiltelefoner, trådløse routere, tv-stationer, garageportåbnere osv. Hver af disse enheder bruger bestemte frekvenser til at fungere på den måde, som den skal fungere. Selvom mange af disse enheder kunne tænkes at bruge et hvilket som helst antal frekvenser, er brugen af ​​EM-frekvenser reguleret. I USA regulerer FCC brugen af ​​EM-bølger og har afsat et specifikt frekvensområde, som kaldes ISM-båndet af frekvenser. Dette frekvensbånd (2,4 GHz) er uden licens og giver gadget-producenter af alle slags mulighed for at skabe enheder, der fungerer inden for dette bånd.

Interfererer mobilmaster ​​med droner?

Som nævnt ovenfor kan mobilmaster ​​forstyrre flyvningen af ​​din drone. Som vi også lige har set på, fungerer enheder som mobiltelefoner på et frekvensbånd (1,9 GHz), der er anderledes end droner. Og selvom dette kunne være slutningen på samtalen, er det virkelig ikke. Igen, uden at komme for dybt ned i ukrudtet, kan der nogle gange opstå interferens mellem trådløse produkter, når frekvenserne bruges af hver af genstandene på uventede måder.

En måde dette kan ske på er gennem intermodulation. Denne video nedenfor var faktisk super hjælpsom til at forstå dette koncept, selvom han taler i forhold til at bruge trådløse mikrofoner. Konceptet forbliver det samme for ethvert sæt radiofrekvenser.

Selvom man egentlig ikke behøver at forstå de detaljerede punkter i intermodulation, er det vigtigt at forstå, at når du bruger en drone, der modtager og transmitterer information på et sæt frekvenser (dvs. 2,4 GHz eller 5,8 GHz), kan mobilmaster muligvis udsende et hvilket som helst antal andre frekvenser med en meget høj effekt, der kunne forstyrre kontrollen og/eller videotransmissionen på din drone. I modsætning til eksemplerne i videoen ovenfor, hvor mikrofonfirmaet har lavet regnestykket for at sikre, at der ikke er intermodulation mellem frekvenser, når du bruger en række af deres mikrofoner på specifikke indstillinger, er din drone ikke blevet koordineret på samme måde, når du flyver super tæt på til et mobiltårn, og det kan give problemer.

Selvom du kan flyve tårninspektioner på en masse celletårne, tager det kun én frekvens ved høj effekt fra celletårnet for at få din drone til at miste kontrolindgange fra din controller eller endda videosignal. Og selvom dette det meste af tiden kun forårsager en kort interferens, kan det også resultere i forstyrrelser af flyvning eller et styrt. DJI indrømmer endda det samme om brugen af​​et kraftigt zoomkamera til inspektion af mobiltårne.

De skriver:

"At inspicere et tårn med drone kræver at komme tæt på for at se det gennem dets integrerede kamera, og udsætte det for elektromagnetisk interferens, der kan forårsage nedbrud."

Således kom DJI ud med et kamera, Zenmuse Z30, som giver mulighed for en samlet forstørrelse på op til 180x. Dette giver dig mulighed for at inspicere et tårn på rigtig afstand og samtidig få de krystalklare billeder, du har brug for.

Interfererer højspændingsledninger med droner?

Det er dog bemærkelsesværdigt, at det ikke kun er mobilmaster, der udsætter elektromagnetiske bølger, der forårsager uønsket interferens. Har du nogensinde lyttet til radio og kørt under eller lige i nærheden af ​​højspændingsledninger? Det statiske, der kommer over radioen, nogle gange til det punkt, hvor du ikke engang kan høre, hvad du lytter til, er interferens fra den høje mængde elektricitet, der løber gennem disse linjer. Dette kaldes elektromagnetisk bredbåndsinterferens.

Selvom jeg ikke siger, at disse elledninger nødvendigvis vil stege din drone, giver det kun mening, at denne type interferens kan forårsage problemer, hvis du flyver din drone tæt nok på. Ideelt set forsøger du alligevel at undgå denne type forhindring, især da den har tynde elektriske ledninger mellem tårnene, som kan være svære at se, især på afstand.

Der er derfor altid mulighed for, at flyvning tæt på disse elledninger kan reducere modtagelse/transmission af signaler til og fra din controller eller endda rode med spændingsudgangen fra ESC'erne på din drone. En ESC er en Electronic Speed ​​Controller, og den er ansvarlig for at sende præcise instruktioner til motorerne, som naturligvis styrer dronens bevægelse. Uden disse små fyre, der arbejder i perfekt harmoni, kan du nemt miste kontrollen over din drone.

Områder med høje koncentrationer af Wi-Fi-netværk

Disse områder kan være mere almindelige, end man umiddelbart først antager. Denne type interferens kaldes smalbåndsinterferens og opstår, når to frekvenser, der er tæt på hinanden, bløder ind i hinanden. I modsætning til bredbåndsinterferens, diskuteret ovenfor, er denne lettere at håndtere.

DJI-droner er udstyret med muligheden for at ændre den "kanal", som du sender/modtager billeder på. Ideelt set leder du efter en kanal, der giver dig et klart, ensartet signal. Og DJI Go-appen lader dig faktisk vælge mellem 2,4 GHz og 5,8 GHz til din videotransmission. Så hvis du får meget interferens på det ene bånd af det andet, kan du skifte. Men selv inden for hvert bånd, har du mulighed for at vælge mellem en række kanaler, alt efter hvilke kanaler, der udviser mest interferens. Du kan komme hertil ved at gå til indstillinger fra hovedskærmen og derefter vælge "HD". Du vil derefter se følgende skærm, der giver dig mulighed for at foretage alle de nødvendige ændringer.

Bygninger og store metalkonstruktioner

Endelig kan enhver metalstruktur eller -bygning reflektere elektromagnetiske bølger, og denne refleksion kan få bølgerne til at hoppe rundt. På samme måde som vi diskuterede ovenfor, kan denne refleksion forårsage en vis forvirring og interferens med det trådløse signal, der udsendes fra din drone og controlleren. Dette kan give problemer.

Hvis du tænker over det, er det derfor, du skal kalibrere din drone i mere åbne rum. Jeg er sikker på, at vi alle har set disse advarsler, når vi kalibrerer vores GPS og IMU om, at der er interferens. Dette kan skyldes, at din drone sidder et sted i nærheden af ​​din bil, inde i et hus (hvor wi-fi sandsynligvis bliver brugt) eller ved siden af ​​et metalopbevaringsskur. Pointen er ikke at undgå at flyve i nærheden af ​​disse ting så meget, som det er at være opmærksom på, hvad der er omkring dig, fordi disse ting betyder mere, end du tror,​​de gør og er den største synder når man mister kontrollen med sin drone og støtste kilde til at man kan opleve drone styrt.

Share This Post :

Comments

Log in or register to post comments

Seneste nyhedsartikler

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Product added to wishlist
Product added to compare.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen