Droneregler
   2017/07/01     Regler for flyvning med droner    0 Comments
Droneregler & drone lovgivning

Droneregler og drone lovgivning

Droneregler i 2023

Bliv opdateret på de seneste droneregler i 2023 ved at klikke på linket her: Droneregler i 2023

Droneregler i 2021

01/01/2021 er der kommet nye droneregler i Europa og Danmark. Læs alt om de nye droneregler på følgende link: Droneregler 2023

Droneregler i 2020

Der har siden 01-07-2017, trådt nye droneregler i kraft for droner, der vejer over 250 gram.

Trafik-bygge- og Boligstyrelsen har udarbejdet denne glimerende kortfilm som giver en gennemgang af de nye gældende droneregler. Se styrelsens gennemgang af dronereglerne ved at klikke på videoen nedenfor.

Du er som dronepilot, ansvarlig for reglerne overholdes i henhold til gældende lovgivning. Pr. 01. juli 2017, trådte de nye droneregler i kraft. Reglerne for flyvning med droner indenfor bymæssige områder og flyvning udenfor bymæssigt område er forskellige.

Flyvning indenfor bymæssigt område

Nye bestemmelser i bekendtgørelse vedrørende flyvning med droner i bymæssigt område
Bekendtgørelsen vedrørende flyvning med droner i bymæssigt område indeholder blandt andet følgende bestemmelser:

 • I bymæssigt område er det fortsat kun tilladt at flyve med droner i professionelt øjemed (nærmere definition findes i bekendtgørelsen)
 • Krav om registrering og forsikring fra AIC B-08/14 gælder stadig. Registreringen vil forsat skulle ske for hver enkelt drone
 • Registrering af droner skal ske via en selvbetjeningsløsning på Trafik-og Byggestyrelsens hjemmeside www.tbst.dk
 • Droneføreren skal have et dronebevis, som kan erhverves på en af Trafik- og Byggestyrelsen godkendt droneskole (uddannelsessted)
 • Bekendtgørelsen definerer kravene for at blive en godkendt skole, som kan uddanne til dronebevis
 • Man skal være fyldt 18 år for at kunne få et dronebevis
 • Der er ikke længere et krav om, at virksomheden, der er ansvarlig for flyvning med droner, skal godkendes til droneflyvning. Droneføreren skal blot have et dronebevis. Dronebeviset er ikke knyttet til virksomheden men til den enkelte person
 • For at sikre privatlivets fred er der krav om orientering og indhentning af tilladelser ved flyvning tæt på/over privat ejendom
 • Orienteringspligten til politiet er 24 timer
 • Alle former for fritidsflyvning med droner i bymæssigt område er således forbudt
 • Reglerne indeholder en overgangsordning, således at personer, som er omfattet af en dispensation, jf. AIC B 08/14, kan udføre flyvning uden et dronebevis frem til 1. september 2017.  Disse personer vil få et dronebevis på merit, såfremt de opfylder de opstillede erfaringskrav til et dronebevis. Trafik-og Byggestyrelsen vil informere nærmere herom på et senere tidspunkt.
 • Gebyr for registrering af droner og udstedelse af dronebeviser samt betaling for godkendelse af uddannelsessteder fremgår af gældende gebyrbekendtgørelse (ses på link).

Lovpligtig anmeldelse til politi 24 timer før flyvning
Ved erhvervsmæssig flyvning med mindre droner i bymæssigt område skal der, forinden flyvningen påbegyndes, ske underretning af politiet i den politikreds, hvor flyvningen skal gennemføres.
Registreringen af flyvningen kan foretages via denne link.

Registrering af droner
Registrering af droner til professionel brug i bymæssigt område foretages via VIRK.DK. [link]

Dronetegn indføres 1. juli

Alle dronepiloter som ikke har et dronebevis, der flyver med droner over 250 gram skal fremover have et såkaldt dronetegn. Det nye Dronetegn, giver dig retten til at flyve med droner udenfor bymæsig bebyggelse. Bekendtgørelsen findes her[link]. English version [link].

Registrering af droner til professionelle formål og flyvning i bymæssigt område kan kun foretages af virksomheder [link].

No-drone zoner

Er du i tvivl om hvor det er tilladt at flyve med droner?

- Så kan du på www.Droneluftrum.dk og den tilhørende app "Droneluftrum", altid blive opdateret på, hvor det er tilladt at flyve med droner.

Se et bestemt område ved at klikke på linket nedenfor:

Se de aktuelle områder, hvor du ikke må flyve

Droneluftrum (app)
App’en Droneluftrum kan bruges på iOS- og Android-enheder og du kan downloade APP'en via Google Play og APP Store. App’en kræver ikke særligt login og er gratis at bruge. 
Hvis du opretter et brugernavn og logger ind så kan du gemme/navngive din(e) drone(r) og få adgang til en log over dine flyvninger.

Droneluftrum (web)
Du finder websitet på: www.droneluftrum.dk 
På hjemmesiden kan du orientere dig om restriktionerne i hele Danmark. Det er ikke muligt at logge ind på websiden. Her skal du i stedet bruge APP'en.

Dronebevis

Bemærk at flyvning i bymæssigt område kun er tilladt i erhvervsmæssig øjemed og kræver et dronebevis.

Læs mere og bestil et dronebevis kursus her

Share This Post :

Comments

Log in or register to post comments

Seneste nyhedsartikler

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Product added to wishlist
Product added to compare.

Dette websted bruger cookies til at forbedre din oplevelse.