Sådan forhindrer du drone styrt – 10 tips til at forebygge styrt
   2020/07/09     Vejledninger og viden    0 Comments
Sådan forhindrer du drone styrt – 10 tips til at forebygge styrt

Sådan forhindrer du drone styrt – 10 tips til at forebygge styrt

Dronestyrt - Sådan fordhindrer du styrt med din dron

Ligegyldigt hvor erfaren en dronepilot du er, vil du på et eller andet tidspunkt opleve at du styrter med din drone. I denne artikel svarer vi på de hyppigste årsager til styrt og giver dig 10 tips og tricks til at forhindre dronestyrt samt svar på hvad du skal gøre hvis uheldet er ude.

1. Dysfunktionelle propeller

Rotorerne / propellerne på din drone er lavet til at være robuste og alligevel bløde for ikke at skade mennesker eller forårsage skade på andre genstande. De er således ret modtagelige for at bøje ud af formen efter få buler. Kontroller altid hver af rotorerne inden en flyvning for at sikre, at de er i perfekt form.

2. Intet GPS signal

Hvis du flyver din drone indendørs, er du næsten garanteret manglende GPS-signal. Det anbefales derfor altid at flyve i åbne områder væk fra høje bygninger, når du kan.

3. Kompassfejl

Forkert afstemte kompasser er en af de største årsager til drone-styrt. Drone-kompasser kan blive afstemt fra enhver magnetisk og radiofrekvens (RF) kilde. Undgå at holde dronen for tæt på magneter som dem, der findes i bilens højttalere under transport, såvel som at flyve i et miljø med høj elektromagnetisk interferens, såsom tæt på højspændingsledninger og mobiltelefontårne.

4. Frakoblet videotransmission

Dette er en anden almindelig årsag til drone-nedbrud og kan opstå når som helst fra din første flyvning til nogle måneder senere, som regel som følge af løse kabler og beskadigede porte. Sørg for, at dine kabler altid er tilsluttet inden flyvning og tages forsigtigt ud af stikkontakten for at holde portene i god tilstand.

5. For hurtig tilbagekaldelse af Return to Home

Når du mister kontrollen over din drone, ville en af de hurtigste naturlige reaktioner som pilot være at trykke på knappen Return to Home (RTH), men det er værd at huske på, at de fleste forbrugerdroner ikke kan undgå forhindringer. Dette betyder, at dronen simpelthen sporer en lige linje til hjemmepunktet, selvom der er træer eller bygninger eller elstænger i vejen; dette kan let resultere i et alvorligt styrt. Du skal ikke få panik for at trykke på RTH-knappen, hver gang du mister kontrollen over dronen, skal du være rolig og finde ud af et bedre træk.

6. Forkert homepoint/hjemmepunkt

Dette sker undertiden, når GPS-låsen går tabt under flyvningen og derefter genvindes, hvilket får dronen til at kalibrere et forkert hjemmepunkt igen. Husk, at hjemmepunktet kan være, hvor din drone startede eller hvor din fjernbetjening er, så du kontrollerer, at det er korrekt. Endelig skal du sørge for at indstille din hjemhøjde, så det er højere end noget andet i området, 100 meter er max og fint, medmindre du flyver i en by eller i nærheden af nogle særligt høje strukturer som telefonmaster.

7. Strømsvigt

Det er nøglen til altid at flyve med et fuldt opladet batteri og aldrig blive fristet til at starte en ny flyvning med et lavt eller delvist opladet batteri. Mens du sandsynligvis slipper af med at bruge et halvopladet batteri det meste af tiden, kommer dette altid med risikoen for tilfældigt at miste strøm midt under flyvningen, når du mindst forventer det.

8. For lavt batteri til sikker returnering

Det er vigtigt at lande din drone med 30% strøm i reserve, så i tilfælde af en nødsituation kan du udsætte landing og har tid nok til enten at finde et nyt landingssted eller håndtere problemet. Desuden er nogle droner udstyret med en fejlsikker funktion, hvor dronen automatisk kører mod sit hjemmepunkt, når batteriet når 10%, og selvom dette kan være nyttigt, hvis der er træer eller andre forhindringer mellem dronen og dets hjemmepunkt, vil den flyve lige ind i dem.

9. Kollision med en anden drone

Hvis der er andre droner på himlen, er der altid mulighed for en kollision, især hvis piloterne begge ikke er opmærksomme på hinandens tilstedeværelse i området og udfører komplekse flymanøvrer eller racing.

10. Fejlagtigt retning af dronen

Når dronen flyver højt på himlen, kan det være svært for begynderepiloter at fortælle, hvilken side er hvilken, og så kan man let forveje halens ende for næsen og derved fejle med dronen. Sørg for at sætte dig ind i, hvilken side der er hvilken, før du flyver længere ud med din drone.

Hvad skal du gøre efter at du er styrtet din drone?

Ligegyldigt hvor erfaren en pilot du er, når du ejer en drone, vil du møde det faktum, at et styrt vil ske på et tidspunkt. Nogle gange er det din skyld; undertiden skyldes det forhold, der er uden for din kontrol. Uanset hvad vil din elskede drone styrte på et tidspunkt. Så hvad skal du gøre, når det sker?

Først skal du prøve at hente dronen. Når du henter din drone, skal du inspicere den for skader. Vær opmærksom på den skade, du kan se, og få den som reference, hvis du har brug for at kontakte din drone-producent. Herunder er nogle nyttige trin, som du kan tage efter at have hentet din drone fra nedbrudssite:

1. Sluk for drone / controller og tag batteriet og rekvisitterne ud

2. Rengør al snavs / sand / snavs fra dronen ved hjælp af alkoholpuder

3. Drej rotorerne manuelt, mens dronen er på hovedet for at fjerne sand / snavs og blæs derefter i hver af dem (eller brug trykluft) for at fjerne resterende snavs.

4. Kontroller, om der er gimbal bevægelsesområde, bøjede dele eller revner

5. Kontroller kameraet for revner eller løse ledninger

6. Kontroller batteriet for strukturelle skader

7. Fjern alle rekvisitter og kontroller for revner eller deformiteter. Udskift rekvisitter, der viser tegn på skade

8. Kontroller alle limpuder og faldbeskyttere for at sikre, at de sidder korrekt og intakte

9. Kontroller hele rammen for revner inklusive landingsudstyr

10. Kontroller hver motor for at sikre dig, at den sad korrekt og ikke var løs (inklusive alle skruer)

11. Blæs sand / snavs / støv ud af alle bevægelige dele (igen)

Gen-opstart

12. Sæt batteriet i dronen igen, når du har gennemført en grundig kontrol / rengøring

13. Genstart dronen igen på en plan overflade, og lad den gennemgå startproceduren igen

14. Kalibrer kompasset og derefter IMU

15. Kontroller gimbal for fuld bevægelsesområde ved hjælp af gimbal kontrol og derefter ved at flytte dronen rundt

16. Start motorerne uden rekvisitter, og kontroller, om der er nogen wobble

17. Luk motorerne igen, fastgør rekvisitterne, genstart motorerne, og kontroller igen for at slingre igen for at sikre dig

18. Bring dronen til en svag hover lige over øjenhøjden og kontroller for mærkelig bevægelse / rystelser

19. Mens du optager video, skal du lave grundlæggende manøvrer (fremad, bagud, venstre, højre, gab venstre, gab højre, op, ned)

20. Gennemgå videoen for at sikre dig, at der ikke er nogen yderligere rystelser

  1. Gør en langdistanceflyvning lav og langsom (ikke over vand) for at sikre, at alt fungerer fint

De fleste ulykker kan forhindres ved at være opmærksom og flittige i al forberedelse og udførelse, der er nødvendig for at være en glad, produktiv drone-pilot.

Kilde og forfatter: DJI

Se vores droner her

Objektiv og upartisk kunde rådgivning

Objektiv og upartisk kunderådgivning

Med over 200 forskellige droner og robotter i vores online produktkatalog, med produkter fra markedets bedste producenter, sætter vi altid en stor lid i at give dig en objektiv og upartisk kunderådgivning, når det kommer til rådgivning omkring dit valg af drone producent og model.

Vi sætter altid kundens behov i centrum, og da disse altid er forskellige fra person til person, kan vi med et bredt sortiment, der spænder lige fra professionelle droner til cinematografi og til undervands droner til eks. fiskeri, skræddersy den helt rigtige drone løsning ud fra dine specifikke behov, krav og budget.

Er du stadig i tvivl om dit drone valg, så kontakt vores kundeservice på telefon, online chat eller på info@droneland.dk.

Share This Post :

Comments

Log in or register to post comments

Seneste nyhedsartikler

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Product added to wishlist
Product added to compare.

Dette websted bruger cookies til at forbedre din oplevelse.