Rednings droner hjælper Dubais livreddere med at redde liv
   2018/10/13     Nyheder om droner og robotter    0 Comments
Rednings droner hjælper Dubais livreddere med at redde liv

Droner og nødsituationer går godt sammen, især som den første hjælp og svar på nødhjælp, når man skal finde personer i nød, trods dårlig synlighed og udfordrende terræn.

Oftere og oftere ser og hører vi, om situationer, hvor droner har indgået som en del af redningsarbejdet med eksempelvis bjergredninger, lokalisering af mennesker, der er forsvundet, strandet eller skadet i vildnisset.

Men et øje i himlen er også uvurderligt ude til søs og langs kyster, hvor kæmpende svømmere kan være vanskelige at se blandt bølgerne.


Rednings droner redder liv i Dubai

I Australien, har Little Ripper rednings dronen, allerede reddet liv langs New South Wales kysten. Tidligere i år, var livreddere i stand til at reagere på et nødopkald, finde svømmere i besvær og slippe oppustelige rednings redskaber ovenfra - alt inden for få minutter.

Med det sagt, kommer det ikke som nogen stor overraskelse, at offentlige sikkerhedsorganer andre steder verden over, kigger på, hvordan droner kan bruges til at hjølpe livreddere og dermed øge sandsynligheden for at redde liv. I denne uge har vi erfaret, at embedsmænd i Dubai starter et lignende projekt.


Livredder droner påstarter strandpatruljer i Dubai



Byen Dubai har sit eget tag på rednings dronen Little Ripper, også kaldt for 'Flying Rescuer'. Ikke helt så opsigtsvækkende, må vi indrømme, men et sjovt navn vil ikke stoppe den fra at redde liv. Dronen skal fungere som det første svar på nødhjælp, ved at lokalisere kæmpende svømmere og dronen, er i stand til at flyve ud og slippe oppustelige rednings redskaber, så som redningsveste eller ringe fra luften, for at holde de nødstedte flydende, mens livredderne kommer de nødstedte i hænde.

Flying Rescuer rednings dronen, har to kameraer - et til at spejde for svømmere, og et andet, til at hjælpe med at sigte og ramme korrekt med de oppustelige rednings redskaber. Dronen kan flyve i op til 30 minutter ad gangen og modstå de varme sommertemperaturer, der får indbyggerne til at søge tilflugt til byens strande hele året rundt.

Dubais kystrednings- og sikkerhedstjeneste, har udført 2.139 redninger, siden lanceringen i 2016. 330 af disse, involverede grupper af flere personer. Udover at være i stand til fjernt at droppe redningsbåde og oppustelige ringe og veste, kan livredderne bruge dronen til at tale med svømmere via en højtaler.

Alia Al Harmoudi, direktør for miljøafdelingen i Dubais kommune, siger: "Dronen kan transportere op til fire ringe til hændelsesområdet, som kan understøtte op til otte nødstedte mennesker samtidig. Den kan også bruges med en redningsflåde, der automatisk opblæses, når den rører vandet i stedet for buer, for at redde flere mennesker på samme tid. "

"The Flying Rescuer giver det første svar på nødhjælp, så de menneskelige livreddere, når ud og afhjælpe situationen, hvilket gør redningsaktionerne på helligdage og weekender lettere."

Gå til Droner

Gå til Robotter

Gå til El-scootere



Share This Post :

Comments

Log in or register to post comments

Seneste nyhedsartikler

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Product added to wishlist
Product added to compare.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen